HEDEF: FİLM KENTİ

Kuracağımız bir film kentiyle hedefimiz: ülkemizi bir dünya markası haline getirmek, yabancıların bakış açısını değiştirmek, daha fazla yabancı sermayeyi ülkemize çekmek, sinema endüstrisinin dolaylı dolaysız tüm ihtiyaçlarını ülke içerisinden karşılayarak kendi insanımızı yükseltmektir.

MİLYAR DOLAR YATIRIM

DÖNÜM PROJE ALANI

İSTİHDAM

ISTYWOOD FİLM & MEDYA KENT PROJESİ

Projemiz sinema endüstrisi aracılığıyla ülkemiz üzerinde uzun yıllar önce kurulmuş olan algı operasyonlarını sonlandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Hollywood standartlarındaki film stüdyolarımızda, dünya yıldızlarının rol alacağı bize ait özgün senaryolarla Oscar olmaya aday filmler üretilerek ülkemizin itibarının düzeltilmesi hedeflenmiştir.

%

EK EKONOMİK ARTIŞ

MİLYAR DOLAR DOLAYLI TÜKETİM ARTIŞI

MİLYAR DOLAR DOLAYSIZ TÜKETİM ARTIŞI

MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ

VİZYON

Istywood projesinin amacı ülkemize has hikâyelerin bizim penceremizden, bizim bakış açımızdan dünyaya Hollywood standartlarında kaliteye sahip filmlerle aktarılmasıdır. Günümüze kadar olan yabancı yapımlarda Türkiye’yi anlatan hikâyelere baktığınızda hep olumsuz örneklere yer verildiğini ve ülkemizin küçük düşürüldüğünü göreceksiniz. Bizim amacımız dünya kamuoyunda oluşan bu negatif duvarları yıkmak ve aslında Türkiye’nin ne kadar güzel ve önemli olduğunu onların anladığı dilden anlatmaktır. Projenin ilk çıkış sebebi ise bundan yaklaşık 30 yıl önce çekilmiş olan “Gece Yarısı Ekspresi” isimli filmin ülkemiz üzerinde oluşturduğu negatif etkinin hala kırılamamış olmasıdır.
A

32 tane sesli çekim stüdyosu

A

Her bir sahne için 20 dönüm alan

A

400 dönüm stüdyo alanı

A

Ofisler için 200 dönüm alan

A

200 dönüm büyüklüğünde sahneler

A

Teknoloji harikası binalar

MİSYON

Bu çıkış noktasından itibaren hedefimiz ünlü yapımcı Peter Jackson’ın ülkesi Yeni Zelanda’ya kazandırmış olduğu Wellywood örneğinin gelişmiş bir versiyonudur. Bu sayede ülkemizin sosyokültürel değerlerini uluslararası bir pazarlama ağı içerisinde sinema endüstrisi aracılığıyla tüm dünyaya taşıyabiliriz. Bu projeyle çekilen 1 film sayesinde Yeni Zelanda: 1 yıl içerisinde 300 milyon dolar sinema endüstrisine, 1.67 milyar dolar yan gelire, işsizlik oranlarında gözle görülür bir düşüşe, fazladan 30 bin turiste sahip olmuştur.
A

Yerleşik film eğitim kampüsü

A

Uluslararası Otel & Eğlence Parkı

A

50 dönüm eğitim kampüsü

A

Yerleşim yerleri ve iş yerleri

A

150 dönüm yeşil alan

A

400MW’lık güneş paneli

TAHSİS ALANI

Proje için tahsis edilecek bölgede: 800 dönüm stüdyo, 400 dönüm yerleşim yeri, 200 dönüm konut, 200 dönüm ofis ve iş yerleri olmak üzere toplam 1600 dönüm alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle tahsis edilecek olan bölgenin: Coğrafi, jeolojik ve sismik olarak mevcut büyüklükteki yapıları barındırabilecek özellikte; Kamu hizmetlerine yakın; Kanal İstanbul projesinin 3. Havaalanı tarafında olması talep edilmektedir.

14 + 15 =